Om Uttersberg

Om Uttersberg

Årsmöte m m

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Tue, June 05, 2012 10:50:25

Jag har försökt ladda upp en bild på inbjudan till Årsmöte men det lyckades inte. Det verkar som om det är något fel på min anslutning. Det har varit el ett tag men det har blivit mer och mer, som inte fungerar. Jag måste ringa telia och det tar tid. Först får man sitta i kö en timme, sedan ska man kopplas till rätt person, då blir det en timme till. Det får jag försöka göra när jag vet att jag kan vänta länge.

Jag skriver istället:

Välkommen till ÅRSMÖTE den 17 juni kl 11.00 i klubblokalen.

Midsommarfirande 22 juni kl 14.00 på fotbollsplanen

Metartävling 27 juli kl 15-17 och sommarfest vid badet kl 17 och framåt. UIK bjuder på grillad mat.

Medtag egen dryck

PS. Vill du/ni deltaga vid kvällsfesten anmäl er till

Hans Nyhlén 070-372 54 09

Den, som vill bli medlem i UIK kan betala in avgift för 2012 som är:

Familj 100:-

Vuxen 50:-

Plusgiro 216565-2 Uttersbergs IK

  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post31

Det kanske börjar lossna

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Fri, October 08, 2010 19:39:55

Det händer att jag går in på uttersbergssidan och kollar att den fungerar. Idag upptäckte jag att de sista filerna har jag inte satt in i ramarna. Jag vet inte varför. Jag måste erkänna att det är så längesedan jag gjorde något åt sidan så jag har nästan glömt hur man gör. Därför får jag räkna med att det kommer att ta tid innan jag kan göra några ändringar eller lägga upp nytt material. Det räcker ju inte med att jag har en timme över utan jag behöver några hela dagar och det har jag inte lyckats få på väldigt länge.

Jag har även haft flera datorhaverier, oftast p g a virus. Ett par gånger har jag fått installera om Windows och då har alltid en del material, både text, bilder och program, försvunnit. Senast i våras gick min dator sönder och jag lyckades inte få igång den igen utan blev tvungen att köpa en ny. Då försvann mycket. En hel del, som jag försökte föra över visade sig att det inte lyckades o s v. Sådana här saker har gjort att det till sist har känts övermäktigt. Men jag kommer igen. Jag brukar aldrig ge upp även om det tar tid.

I sommar har jag bara varit i Uttersberg en gång. Jag har hoppats att jag skulle kunna få hyra ett rum på Bruket eller någonstans. Då skulle det säkert gå lättare att komma igång. Men det som jag måste ta itu med är att lära mig hur man lägger upp bilder och text på sidan.

Ibland brukar jag tänka att det skulle vara roligt att bo i Uttersberg. Men just nu, när jag skriver detta, är det den 8 oktober och klockan är 19.30. Det är kolsvart utanför fönstret. Ramsberg är ju lite större än Uttersberg, men inte mycket. Även här är det många hus, som blivit fritidshus och denna årstid är det tomt och mörkt i många hus. Det är tråkigt att landsbygden avfolkas. Jag tycker det är skönt att bo på landet men när alla flyttar så stängs all service. Affären i Ramsberg finns kvar men har bara öppet två timmar på kvällen och dyra varor. Det medför att man handlar allt mindre där och omsättningen sjunker alltmer. Då får man ägna sig åt att försöka skriva om gamla tider så att människor åtminstone vet hur det har varit förr.

  • Comments(3)//blogg.uttersberg.net/#post30

Ny bild

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Fri, January 16, 2009 18:47:50
"Det ta´r sig" som mordbrännaren sade, jag har äntligen bytt bild på startsidan. Jag har letat efter en vinterbild från Uttersberg men hade ingen. Jag hann inte åka dit och ta någon bild medan det var snö heller så jag tog en gammal bild som Olle-Johnny skickade till mig i mars förra året. Det är ju roligt att se lite nytt.

Jag ska verkligen sätta igång med sidan. Jag har massor med material att lägga ut. Det är tyvärr bara sådant som det är mycket jobb med och som tar mycket tid, det är väl därför som det inte blivit av. Jag var senast hos Elny och Per-Olov och fick en gammal tidning där alla herrgårdar kring Hedströmmen finns. Det var också en text om gamla spelmän men den tror jag kommer från Olov Darins sida, så den finns där.

Blir det mera snö, vilket jag tycker kvittar, så kan jag ju åka dit och ta´några bilder.

  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post26

UIK:s program 2009

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Sun, January 04, 2009 08:31:50
Här kommer UIK:s program för 2009, som jag lovat. Läs texten längst ner så ni inte missar ev spontanaktiviteter. Jag är inte säker men jag tror att det går bra att anmäla sig till en aktivitet även om man inte är medlem. I så fall får man väl betala en avgift - eller bli medlem. Det är billigt: 100:-. Det var ett tag sedan jag deltog i någon aktivitet men de jag har deltagit har varit väldigt trevliga.

Blog Image
Programmet blev väldigt litet och jag kan inte få det större. One.com har ändrat bloggverktyget (eller vad det heter) och jag har inte kommit på hur jag ska göra ännu. Förut ändrade jag storlek i Photoshop och det blev så stort i bloggen, som jag bestämde men nu bestämmer bloggen själv hur stort det ska vara. När jag får tid ska jag lägga in programmet på UIK:s sida. Tills dess får man läsa med förstoringsglas. Programmet är ju utskickat som tur är så alla som är medlemmar har fått det hem.

För övrigt har vintern kommit. Vi har 15 minusgrader idag och igår kom en hel del snö så nu är vintern som den skall vara.  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post25

Nytt År 2009

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Thu, January 01, 2009 17:52:52
Nu är det verkligen hög tid att jag skriver lite här och att jag lägger in allt material, som jag fått från olika håll. Jag lovar, det skall ske inom kort.

Jag har fått programmet för UIK för 2009. Jag kommer att lägga in även det så att också de, som inte är medlemmar får veta vad, som skall hända. Just nu kan jag tala om att den första aktiviteten under år 2009 är årsmöte i klubblokalen lördagen den 4 april, kl 10.00. Om någon undrar över något i samband med detta årsmöte så går det bra att ringa Martina och få besked, tel. 0222-32222. Men hela programmet kommer, också inom kort.

Det kommer också att ske spontanaktiviteter under vintern som t ex skid- och pimpeltävlingar. Den som vill ha information om dessa arrangemang kan skicka ett mail med aktuell mailadress till uik@live.se

Tills vidare vill jag önska alla "nya och gamla uttersbergare" och alla andra
God Fortsättning.


  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post24

Astley Nyhlén är död

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Fri, July 18, 2008 18:43:48
Med stor sorg har jag i dagens nummer av "min tidning", NA Bergslagsposten, läst att Astley Nyhlén har avlidit. Han har länge varit en mycket viktig person i Uttersberg, han är den som "placerat Uttersberg på kartan". Jag kan inte påstå att jag kände Astley Nyhlén närmare men sedan 1995 har jag varit mycket i Uttersberg och då har jag ofta mött honom, besökt Galleriet och Magasinet och kunnat konstatera att han satt sin prägel på byn. Han har alltid kommit fram och hälsat och bytt några ord, det är så jag minns honom, gammaldags artig och vänlig. Uttersberg har blivit en fin människa fattigare och uttersbergarna kommer att sakna honom.

Så här skriver tidningen
Blog Image
På hemsidan finns en hel del att läsa om Astley Nyhlén på sidorna om Galleri Astley.
Jag kommer också att lägga in sådant som skrivs till hans minne.

  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post23

Årsmöte 2008

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Sun, June 01, 2008 13:40:53
Dag och tid för årsmötet ändrade

smileysmileysmileysmileysmileysmileysmileysmiley

Nytt datum för årsmötet. Detta gäller.
Plats: Klubblokalen
Dag: Lörd 28 juni 2008
Tid: Kl 10.00

På kallelsen står vidare: "Välkommen till Klubblokalen och kom med nya idéer om aktiviteter som kan göra att fler medlemmar kommer till våra aktiviteter.
Styrelsen hälsar alla välkomna."

Det kanske var bra att inte ha årsmötet i samband med midsommarfirandet, deltagarna kanske inte hade kunnat engagera sig i årsmötet när festligheterna väntade. Nu har man bara årsmötet att tänka på och mötet får hålla på hur länge som helst.

Bara att komma och ha med mängder av idéer om aktiviteter av olika slag. Dessutom kan man intressera sig för bara midsommarfirandet den 20 juni.


  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post22

Artikel m m

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Tue, May 20, 2008 09:09:44

Äntligen lite nytt. Ny bild på startsidan tyckte jag kunde passa nu när det snart är midsommar. Vore ju roligt om man kunde slippa regnkläderna vid midsommarfirandet i år.

Flera personer, helt oberoende av varandra, har tipsat om en artikel av Thina Segerström, vilken handlar om Uttersberg och trakten däromkring. Den senaste var Gunnar Ahl från Karmansbo. Han skickade även med mailadress till T S, så jag kunde skriva och fråga om jag fick använda hennes artikel. Det fick jag, hon tyckte bara det var roligt. Innan dess har jag fått inscannade sidor ur boken, där den är publicerad, från Olle-Johnny Strömberg, som försett denna sida med mycket material. Bernt R Jansson, vid KUJmf, hade också vänligheten att scanna in artikeln och skicka. Jätteroligt, tycker jag att människor är så hjälpsamma och vänliga. Ett stort Tack för det.

Det var vad jag hann med denna gång men jag ska försöka ta mig samman snart igen och lägga in bilderna, som jag skrivit om. Just nu har jag lite bättre tid men nu måste jag ta itu med allt, som ligger efter här hemma, trädgården, fönstren som måste tvättas och hela huset som behöver städas.

smiley Nu är det nog inget mera på programmet i Uttersberg förrän i midsommar. Då är det årsmöte i UIK kl 13.00 i klubbhuset, den 20 juni och därefter midsommarfirande på fotbollsplan kl 14.00.

  • Comments(2)//blogg.uttersberg.net/#post21
Next »