Om Uttersberg

Om Uttersberg

1-årsjubileum

Allt som har anknytning till UPosted by Mona Westerlund Tue, January 22, 2008 08:34:37
Jag upptäckte just att denna hemsida börjar vara ett år gammal. Jag installerade räknaren 070127 och den står nu på 5364 visningar, vilket gläder mig. Jag tycker det är roligt att se att så många är intresserade av Uttersberg. Under det här året har jag fått många mail, telefonsamtal och t o m besök med bidrag till sidan. Det har varit både bilder och berättelser.

Jag har en del inplanerat som jag inte hunnit med. Jag har intressanta bilder från Ove Eriksson, som jag inte har lagt in och jag har avtalat med flera personer att jag ska få intervjua dem. Jag har både en bok och ett kuvert med bilder här, som jag inte har haft tid att lämna tillbaka till Sören Carlsson, som hade vänligheten att komma hit med dem. Det är bilderna från Dunge skola, som jag faktiskt har lagt in, nu återstår bara att lämna tillbaka materialet.

De här bilderna har gjort att jag har blivit mer intresserad av Dunge skola och skulle vilja veta mer om den skolan. Jag önskar att flera ville höra av sig med berättelser och bilder därifrån. När jag växte upp var skolan redan nerlagd men Sören Carlsson har köpt huset och planerar att renovera det. Bara att hoppas att det inte blivit alltför dålige medan det stått tomt. Jag tror att han vill återställa skollokalen som den var, vilket jag tycker vore väldigt roligt.

Det är väldigt roligt att jobba med material från Uttersberg. Jag känner ofta att jag längtar dit fast jag har varit därifrån så länge. Nu har jag möjlighet att åka dit ibland. Jag trodde ju att jag skulle få hur mycket tid som helst när jag blev pensionär. Det är väl mina får som tagit den m,esta tiden. Jag har nu 12 tackor och en bagge och hoppas på lamm i april. Jag har inrett en gammal ladugård, som stått tom länge, till fårhus. Jag har också stängslat hagar och har fortfarande ett par hagar kvar att stänga in. Detta har förstås kostat pengar så jag har varit tvungen att jobba en hel del för att ha råd med alla nyanskaffningar.

Jag hoppas det skall bli bättre med tid så småningom så jag kan ägna mera tid åt hemsidan. Jag skulle vilja bygga om den helt men har svårt att bestämma mig hur jag ska lägga upp det hela. Jag får försöka fundera på det medan jag väntar på att jag ska få tid att göra jobbet. Jag hoppas i alla fall på att alla fortsätter att skicka mail och bilder, det är jätteroligt och jag "katalogiserar" dem och sparar och hoppas att jag har lite tid kvar att jobba med den. Tills vidare får jag fundera på hur jag skall fira 1-årsjubileum. Skriv gärna en kommentar med förslag. Jag vet egentligen inte om någon läser bloggen, kommentera gärna så jag får veta.

  • Comments(2)//blogg.uttersberg.net/#post14