Om Uttersberg

Om Uttersberg

Påskhelgen

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Mon, March 24, 2008 07:51:13
Igår var jag på vallkurs i Skinnskatteberg och hade bestämt att åka vägen om Uttersberg. Yvonne och Stig var där och jag tänkte träffa dem, besöka Galleriet och kanske ta lite påskbilder. Nu visade det sig att kursen, som jag var på, höll på ända till kl tre på eftermiddagen, då hade Yvonne och Stig redan åkt hem. Själv var jag jättetrött efter att ha sprungit omkring i fårhagen hela dagen så då var det inte läge att åka över Uttersberg.

Nästa evenemang i Uttersberg är Sista April vid brasan framför stationsbyggnaden. Jag antar att den är där som vanligt. När jag var barn var den på "Snarhemsberget". Vi tyckte att det var ett berg men idag ser jag det mera som en stor sten. Vi brukade få gå dit från skolan och dra upp ris och, i varje fall jag, tyckte det var JÄTTEJOBBIGT eftersom "berget" var så stort och högt. Ändå tyckte man nog att det var värt besväret när Valborgsmässoaftonen kom, det var ett stort ögonblick när brasan tändes.

Skönt att det är sista dagen på påskhelgen idag. Jag har nämligen slut på mina pellets. Jag har beställt nya men trodde att de gamla skulle räcka. I morgon kan jag köpa ett par säckar extra så jag klarar mig men nu är det kallt i huset. Jag har skrapat ihop lite pellets så pannan går några timmar men nu är det nästan helt slut. Som tur är har jag en braskamin som ger bra värme men det blir kallt under natten.

  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post19