Om Uttersberg

Om Uttersberg

Det är mycket nu

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Wed, May 14, 2008 18:36:59
Nu kan man väl säga att det är sommar och fortfarande har jag inte fått tid att lägga in alla bilder som jag fått. Jag hoppas att ni fortsätter skriva och skicka bilder ändå, så småningom tar jag mig i kragen och sätter mig med hemsidan.

Det är ju mina får, som gjort att jag inte haft tid för något annat än dem. Mina 11 tackor har (tillsammans) fött 19 jättesöta lamm, som det varit mycket pyssel med. Som tur är har allt gått bra, inga svåra förlossningar, inga fellägen och inga sjuka, missbildade eller döda lamm. Sådant händer annars oftare än man tror. De flesta av mina tackor är unga, det kan vara förklaringen. Det innebär att de istället var ganska osäkta på hur man gör så jag har fått hjälpa dem tillrätta ganska mycket och fr a se till att lammen fått i sig råmjölk och kommit igång att äta o s v.

Jag är också ganska pedantisk när det gäller ungar, jag var likadan med mina egna barn och nu lika med lammen. Dels är jag orolig för att inte allt blir perfekt dels jobbar jag nästan ihjäl mig för att det ska bli perfekt. Jag har nästan varit i ladugården dygnet runt. Jag har haft två flasklamm, som jag varit tvungen att mata flera gånger om dagen i början så det har varit ganska jobbigt. Det är inte lätt att få småttingar när man själv är gammal. Men roligt är det.

Nästa evenemang i Uttersberg är grillkväll vid badet på lördag, den 17 maj klockan 17.00. Badet är väl Järnvägsbryggan antar jag. Egen mat och dryck ska medtagas och UIK ordnar med grill och grillkol. Det låter som om det skulle kunna bli roligt. Där spelar väl vädret in förstås, vackert väder är nog en förutsättning för att det ska bli kul. Vi hade ju en andra skolträff just vid badet, det kan ha varit 1998, och det var jätteroligt.

  • Comments(0)//blogg.uttersberg.net/#post20