Om Uttersberg

Om Uttersberg

Det kanske börjar lossna

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Fri, October 08, 2010 19:39:55

Det händer att jag går in på uttersbergssidan och kollar att den fungerar. Idag upptäckte jag att de sista filerna har jag inte satt in i ramarna. Jag vet inte varför. Jag måste erkänna att det är så längesedan jag gjorde något åt sidan så jag har nästan glömt hur man gör. Därför får jag räkna med att det kommer att ta tid innan jag kan göra några ändringar eller lägga upp nytt material. Det räcker ju inte med att jag har en timme över utan jag behöver några hela dagar och det har jag inte lyckats få på väldigt länge.

Jag har även haft flera datorhaverier, oftast p g a virus. Ett par gånger har jag fått installera om Windows och då har alltid en del material, både text, bilder och program, försvunnit. Senast i våras gick min dator sönder och jag lyckades inte få igång den igen utan blev tvungen att köpa en ny. Då försvann mycket. En hel del, som jag försökte föra över visade sig att det inte lyckades o s v. Sådana här saker har gjort att det till sist har känts övermäktigt. Men jag kommer igen. Jag brukar aldrig ge upp även om det tar tid.

I sommar har jag bara varit i Uttersberg en gång. Jag har hoppats att jag skulle kunna få hyra ett rum på Bruket eller någonstans. Då skulle det säkert gå lättare att komma igång. Men det som jag måste ta itu med är att lära mig hur man lägger upp bilder och text på sidan.

Ibland brukar jag tänka att det skulle vara roligt att bo i Uttersberg. Men just nu, när jag skriver detta, är det den 8 oktober och klockan är 19.30. Det är kolsvart utanför fönstret. Ramsberg är ju lite större än Uttersberg, men inte mycket. Även här är det många hus, som blivit fritidshus och denna årstid är det tomt och mörkt i många hus. Det är tråkigt att landsbygden avfolkas. Jag tycker det är skönt att bo på landet men när alla flyttar så stängs all service. Affären i Ramsberg finns kvar men har bara öppet två timmar på kvällen och dyra varor. Det medför att man handlar allt mindre där och omsättningen sjunker alltmer. Då får man ägna sig åt att försöka skriva om gamla tider så att människor åtminstone vet hur det har varit förr.

  • Comments(3)//blogg.uttersberg.net/#post30