Om Uttersberg

Om Uttersberg

Datorhaveri

Allt som har anknytning till UPosted by Mona Westerlund Sat, April 25, 2009 07:54:30

Ja det kändes som om det lossnade för ett tag sedan. Se´n dess har jag varit upptagen dels med mina får, som lammat vilket ger en hel del jobb, dels med datorhaveri. Jag fick tyvärr virus i datorn och det spred sig och "tog till sist över" datorn helt. ingenting fungerade. Det enda jag kunde göra var att formatera hårddisken, vilket innebär att jag tog bort allt, som jag hade i datorn. Nu har jag hållit på en tid och försökt installera om program och återskapa sådant som jag behöver. Det kommer säkert att dröja ett tag innan jag kan göra något åt denna sida. Alla filer till sidan är ju också borta.

Jag har ju fått en del bilder, som jag inte hunnit lägga in. Tyvärr är även de borta. Om det är någon, som läser detta och vet med sig ha skickat bilder, som jag ännu inte lagt in, som skulle vilja ha vänligheten att skicka in dem igen så vore jag mycket tacksam. Jag har faktiskt både antivirusprogram och brandvägg men tydligen räckte det inte till för det här otäcka viruset (eller spionprogram kanske det var), det var i a f något som jag blev utsatt för utan egen förskyllan.

Jag önskar att jag visste mer om datorer och Internet, jag lär mig förstås en del när något sådant här händer men det vore bra att ha kunskaperna innan, när man skall bygga upp det hela igen. Det är inte roligt heller.

Nu har jag fått en del bilder från Thina Segerström. De har kommit nu så de finns kvar. Jag ska försöka lära mig att ta kopior som kan sparas. Jag har lä'nge tänkt på att skaffa ett "fotoalbum" på nätet. Där är det skyddat. Det har inte blivit av. Nu ska jag göra det. Bara fåren är klara, det är två tackor kvar att lamma men jag har ett flasklamm, som jag måste räkna med att mata några veckor till innan han lärt sig äta hö och gräs.

Ja, det blev en lång förklaring det här. Jag har inte skuldkänslor (ja kanske för att jag inte förvarat filerna rätt) men annars är det ju ingenting som någon kan hjälpa. Märkligt att någon vill sätta av tid och energi för att fundera ut sådant som förstör för andra människor.

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stig H Tue, May 19, 2009 20:41:27

Vilken otur Mona, men ge inte upp utan ta bara nya tag och fortsätt med att sprida information och kunskap om Uttersberg! Visst vore världen tristare om inte Uttersberg skulle finnas på kartan!