Om Uttersberg

Om Uttersberg

Nya bilder

Allt som har anknytning till UPosted by Mona Westerlund Tue, December 29, 2009 17:09:09

Jag har lyckats få fatt på en hel del av bilderna som försvann vid mitt datorhaveri i våras. Nu har jag sett till att jag kan lagra bilder, och även dokument av olika slag, på nätet. Om jag då får ett virusangrepp så finns allt kvar på nätet. Risken för ett allvarligt angrepp på Internet är mindre. Jag har nu laddat upp en del bilder på sidan "Bilder" om någon är intresserad. Det tar tid att ladda upp bilder, det är mycket pyssel innan man kan skicka upp dem på nätet och sedan visar det sig kanske att några bilder inte syns för att jag kanske skrivit en bokstav fel eller glömt ett litet tecken någonstans. Ibland dröjer det en bra stund innan jag kommer på var felet är. Men jag tycker verkligen att det är roligt med den här sidan när jag väl kommer igång.

Jag kan tala om att jag har mycket arbete med mina får, som tar mycket tid. Jag tänker hela tiden att jag ska minska ner men fåren blir bara fler för varje år. Förra hösten var det en kvinna som ville rädda livet på två tacklamm när jag skulle slakta. Hon sade sig vilja köpa dem så jag sparade dem, hon har fortfarande inte hömtat dem. Eftersom hon inte hämtade tackorna lät jag dem få lamm, som jag sedan skulle slakta, för att det skulle bli någon mening med att jag hade tackorna kvar. Sedan var det en familj som ville låna får. De fick låna de där två tackorna och deras fyra lamm (som jag skulle slakta) De blev så förtjusta i dessa får och gullade med dem så de blev så tama och trevliga så de tyckte ju inte att jag kunde slakta lammen när de var så fina. Nu har jag alla sex kvar, två tackor och fyra lamm (som är nästan vuxna) och nu tycker jag själv att de är så trevliga så jag kan nog inte slakta dem. Så kan det gå till när man försöker minska ner antalet får. De blir bara fler och fler. Mera jobb och större kostnader. Jag är ju ingen lammproducent utan bara en hobbyfårägare, då är det tillåtet att göra så här.

Sedan sist har jag också haft en stor sorg. I slutet av april dog den ene av mina söner, Janne. Det har gjort att jag varit riktigt nere och är fortfarande. Janne var 46 år, det känns hårt när ens barn dör före en själv. Jag har alltid tänkt att jag inte skulle klara av om någon av mina barn dog men om det händer så är man tvungen att klara det. Det finns inget alternativ. Det har varit extra tungt nu omkring jul, det är alltid svårare då. Dessutom hade han födelsedag den 19 december.

Det har varit ett riktigt dåligt år 2009 för mig. Jag har haft mycket otur i år.
T ex så körde jag på en älg i juli månad. Jag hade jobbat till kl 23.00 i Örebro och på hemväg skulle jag köra om en långtradare och såg inte älgen. Där hade jag egentligen tur, jag skadade mig inte, inte hundarna heller, men bilen blev bara skrot. Nu är det ju snart slut på det här året så jag hoppas att det inte hinner hända något mer tråkigt. Det senaste var att jag fick brev från Rikspolisstyrelsen med en fin, tydlig bild på min bil. Jag hade kört 76 km/tim där det var 70. Jag brukar ju faktiskt alltid försöka hålla hastighetsgränserna och isynnerhet vid kamerorna. Man vet ju att de finns så det är onödigt att chansa. Det händer dock, fr a om jag kör efter någon annan, att jag glömmer titta på mätaren. Ja, det kostade 1500 kr, pengar som jag inte får någonting för.

Uttersberg har jag kört igenom ett antal gånger men bara stannat till en gång tror jag. Jag jobbade mycket i somras (för att ha råd med fåren, en del har ju dyra hobbies) så det blev inte mycket tid över. Jag var också trött och ledsen hela tiden och varkem ville eller orkade åka någonstans. Hoppas nu att nästa år blir bättre. Skicka gärna mail och bilder även i fortsättningen. De kommer så småningom även om det tar ett tag ibland. Gott Nytt År till alla "gamla uttersbergare" och alla andra som till äventyrs läser detta.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.