Om Uttersberg

Om Uttersberg

Det kanske börjar lossna

Om UttersbergPosted by Mona Westerlund Fri, October 08, 2010 19:39:55

Det händer att jag går in på uttersbergssidan och kollar att den fungerar. Idag upptäckte jag att de sista filerna har jag inte satt in i ramarna. Jag vet inte varför. Jag måste erkänna att det är så längesedan jag gjorde något åt sidan så jag har nästan glömt hur man gör. Därför får jag räkna med att det kommer att ta tid innan jag kan göra några ändringar eller lägga upp nytt material. Det räcker ju inte med att jag har en timme över utan jag behöver några hela dagar och det har jag inte lyckats få på väldigt länge.

Jag har även haft flera datorhaverier, oftast p g a virus. Ett par gånger har jag fått installera om Windows och då har alltid en del material, både text, bilder och program, försvunnit. Senast i våras gick min dator sönder och jag lyckades inte få igång den igen utan blev tvungen att köpa en ny. Då försvann mycket. En hel del, som jag försökte föra över visade sig att det inte lyckades o s v. Sådana här saker har gjort att det till sist har känts övermäktigt. Men jag kommer igen. Jag brukar aldrig ge upp även om det tar tid.

I sommar har jag bara varit i Uttersberg en gång. Jag har hoppats att jag skulle kunna få hyra ett rum på Bruket eller någonstans. Då skulle det säkert gå lättare att komma igång. Men det som jag måste ta itu med är att lära mig hur man lägger upp bilder och text på sidan.

Ibland brukar jag tänka att det skulle vara roligt att bo i Uttersberg. Men just nu, när jag skriver detta, är det den 8 oktober och klockan är 19.30. Det är kolsvart utanför fönstret. Ramsberg är ju lite större än Uttersberg, men inte mycket. Även här är det många hus, som blivit fritidshus och denna årstid är det tomt och mörkt i många hus. Det är tråkigt att landsbygden avfolkas. Jag tycker det är skönt att bo på landet men när alla flyttar så stängs all service. Affären i Ramsberg finns kvar men har bara öppet två timmar på kvällen och dyra varor. Det medför att man handlar allt mindre där och omsättningen sjunker alltmer. Då får man ägna sig åt att försöka skriva om gamla tider så att människor åtminstone vet hur det har varit förr.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Mona Tue, June 05, 2012 10:20:39

Hej LarsFörlåt att jag dröjt så länge med att svara. Jag vill gärna att du hör av dig igen. Bilderna från Dunge skola intresserar mig mycket. Har du tittat på de bilder jag lagt in tidigare från Dunge skola, är det några du känner igen där? Skicka gärna mail: m.westerlund@telia.com.

HälsningarMona

Posted by lars Wed, March 21, 2012 15:42:31

hej- jag tror att jag har en del fotografier från Dunge skola -min farfar var

lärare på skolan

lars0

Posted by Sofia Eriksson Sun, January 08, 2012 21:53:02

Hej!


Jag vill bara tacka dig för det arbete du lagt ned på denna sida. Jag snurrade runt på nätet och fann här en fantastisk bild på min far från 1942, en skolbild från Östanfors skola. Ingemar Eriksson heter han.


Stort tack!


Mvh,

Sofia Eriksson

sofia.eriksson@intellecta.se